063 11 99 100

8 Instagram aplikacija (alata) za kreiranje Instagram priča

8 Instagram aplikacija (alata) za kreiranje Instagram priča

Zašto su Instagram priče popularne?

Od prvog lansiranja Instagram Story-ja u avgustu 2016, bilo je uzbudljivo gledati kako su korisnici i firme počele da koriste ovaj nov način vizuelnog promovisanja. U samo jednoj godini, Instagram priča je promenila način komunikacije sa kupcima. Takođe, sve veći broj kompanija u Srbiji koristi Instagram priče kako bi promovisale svoj brend.

Više od 400 miliona ljudi širom sveta svaki dan gleda i kreira story-je, stoga možemo reći da Instagram Story postaje sve moćniji način da se brendovi ističu vizuelno i na taj način bore protiv konkurencije.

Nove aplikacije za Instagram Stories se pojavljuju svaki dan, što potvrđuje da stories postaju sve kreativniji, interaktivniji i zanimljiviji!

Zbog 800 miliona dnevno aktivnih korisnika širom sveta, brendovi žele da budu što je moguće vidljivi preko Instagrama, a kako bi se povezali sa svojim foloverima, ostvarili veće posete na svojoj Instagram stranici a samim tim i vizuelno komunicirali sa svojom publikom Instagram story je nezaobilazan.

Srećom, sada je lakše nego ikada stvoriti visokokvalitetan Instagram Story sadržaj – samo treba koristiti Instagram aplikacije i alate! Ako želite saznati “kako da postavite pesmu u Instagram Story” vidite OVDE, kako se to radi.

U ovom blog postu pričaćemo i preporučiti 8 aplikacija (alata) za Instagram story koje će Vam pomoći da kreirate kvalitetne Instagram priče i na taj način privučete pažnju Vašoj publici.

# 1 Aplikacija za Instagram Story: Unfold

Napravite zanimljive priče i postove sa Unfold aplikacijom

Upotreba Instagram Stories šablona je jedan od najlakših načina za dodavanje sadržaja u Vaše priče! Koristeći set šablona za Instagram Story-je, možete kreirati sadržaj koji priča priču Vašeg brenda.

Ako se ne snalazite u Adobe Photoshop-u,  koristite Unfold aplikaciju uz pomoć koje ćete kreirati postove i story-je na telefonu.

Unfold je eksplodirao na digitalnoj sceni 2018. godine jer je ponudio bogatu galeriju modernih šablona. To je sada jedna od najpopularnijih aplikacija za Instagram Stories!

Pogledajte kako izgledaju Unfold-ove Instagram priče i koliko je ova stranica „zaradila“ folovera.

Aplikacija za Instagram post

Unfold vam takođe omogućava da pregledate svoju priču sa „Story mode“, pružajući Vam priliku da vidite kako će se Vaše priče pojaviti na Instagramu pre nego što pritisnete „post“.

Ako tražite brz i jednostavan način da svojim Instagram pričama ulepšate izgled,  koristite Unfold aplikaciju!

# 2 Aplikacija za Instagram Story : Canva

Mobilna aplikacija kompanije Canva je još jedan super-jednostavan način za kreiranje predivnih Instagram priča.

Za Instagram Story-je postoji mnoštvo gotovih rešenja koje možete izabrati, a možete i prilagoditi svoju sliku sa milionima opcija za pozadinu, 130 različitih fontova i tona grafike da biste kreirali story za Vaš brend.

Isprobajte Canva-u i videćete kako je lako kreirati privlačan Instagram Story!

Pogledajte kratak tutorijal Kako kreirati Instagram story preko Canve:

 

# 3 Aplikacija za Instagram priče: InShot Video Editor

Hteli ste da postavite video, ali veličina videa nije bila odgovarajuća?

InShot Video Editor  je aplikacija za uređivanje fotografija i video snimaka posebno dizajnirana za Instagram priče.

Preko InShot Video Editor-a možete Vaš postojeći video zapis izmeniti i prilagoditi Instagram pričama!

Video možete postaviti na pozadinu priče ili izabarati neku obojenu pozadinu u aplikaciji ili koristiti  sliku sa svog uređaja kako biste kreirali Instagram story.

InShot video Editor

# 4 Aplikacija za Instagram Story: Design Kit

Dodajte šarene nalepnice, tekst i četkice na svojim slikama pomoću dizajnerskog kompleta razvijenog od strane kreatora A Beautiful Mess.

Design Kit je zabavan način da ulepšate svoje slike. Aplikacija je prepuna nalepnica, pozadina i četkica koje Vam omogućavaju crtanje i bojenje direktno na fotografijama, na primer ovako:

Instagram post

Design Kit je odlična aplikacija za kreiranje jedinstvenih, privlačnih priča i postova sa gomilom likova, što će privući pažnju Vaših folovera i naterati ih da se sve više vraćaju na Vašu Instagram stranicu!

Ako tražite inspiraciju za Instagram priče ili postove, možete „zapratiti“  #AdesignKit

# 5 Aplikacija za Instagram Story: Adobe Spark Post

Napravite grafiku u pokretu uz Adobe Spark Post

Iako je Adobe najčešće poznat po svom profesionalnom softveru za uređivanje, Adobe Spark Post je lak za korišćenje i mogu ga koristiti svi koji nemaju potrebno dizajnersko znanje.

Ova aplikacija za Instagram Story ima na hiljade šablona koje možete izabrati, uključujući milione besplatnih fotografija, filtera i fontova koji će Vam pomoći da kreirate sadržaj Instagram Story-ja koji odlično oslikava Vaš brend.

Aplikaciju možete koristiti besplatno u probnom periodu!

Adobe Spark Post

# 6 Aplikacija za Instagram Priče: Splice Video Editor

Vreme je da naučite kako da napravite i uredite Instagram story video i tako budete spremni za 2019. godinu i budućnost Instagram marketinga.

Splice, od strane kreatora GoPro-a, ima sve što je potrebno za kreiranje Instagram story videa. Aplikacija olakšava skraćivanje videa, editovanje, dodavanje efekata, naslova, animacija, promene brzine i još mnogo toga!

Kako staviti pesmu u Instagram story?

Koristite Splice da biste dodali pesmu u svoj video zapis, tako što ćete izabrati zvučni zapis iz biblioteke u aplikaciji ili uvoziti iz iTunes-a. Kada preuzmete aplikaciju, jednostavno prenesite video iz svoje galerije fotografija ili snimite novi da biste započeli kreiranje priče.

Zanimljivo je da njihova Instagram stranica ima 23.7k folovera a ni jedan post 😉

# 7 Aplikacija za Instagram Story: CutStory

Kreirajte video klipove od 15 sekundi sa CutStory (Ova aplikacija je dostupna samo za IOS!).

Kako se koristi ova aplikacija?

Uvezite video zapis sa svog mobilnog telefona, a CutStory će ga iseći i sačuvati u foto-rollu kao fragmente od 15 sekundi (ili bilo koje druge dužine).

Vaši video klipovi se čak izvoze u hronološkom redosledu, tako da nema zbrke kada je vreme za objavljivanje. Ova aplikacija za Instagram priče, omogućava Vam da dodate muziku, pozadinu ili kreirate projekcije slajdova sa svojim video zapisima.

# 8 Aplikacija za Instagram priče: Magistro Smart Video Editor

Koristite Magistro Smart Video Editor da biste  kreirali Instagram sadržaj koji privlači pažnju!

Sa preko 90 miliona korisnika širom sveta, ova jednostavna aplikacija za Instagram Story-je je prepuna moćnih stilova uređivanja koji će Vam omogućiti da napravite sadržaj visokokvalitetnih priča u samo 3 jednostavna koraka:

Instagram aplikacija

Magistro Instagram aplikacija može da vam pomogne da napravite slideshow ili video kolaž.

Poznati brendovi koriste ovu aplikaciju za kreiranje Instagram sadržaja. Isprobajte je i Vi 🙂

Istaknite Vaše Instagram priče

Postoji mnogo različitih aplikacija i alata za uređivanje fotografija i video zapisa za Instagram story koje možete izabrati, tako da zaista možete biti kreativni a Vaše Instagram priče imati dosta pregleda.

Samo zapamtite da kreirate sadržaj koji je povezan sa dizajnom Vašeg brenda i marketinškim ciljevima i u skladu sa tim birajte odgovarajuće aplikacije za Instagram.

Ne zaboravite da je vizuelni identitet veoma bitan deo marketinga!

Zabavite se isprobavajući ove aplikacije za Instagram i sa nama podelite Vaše utiske u komentarima ispod.

Ako Vas zanima koja slika ima najviše lajkova ili koja je hrana najpopularnija na Instagramu, pročitajte OVAJ tekst. Do sledećeg ponedeljka, pozdrav.

Jelena Rakovac on FacebookJelena Rakovac on InstagramJelena Rakovac on Linkedin
Jelena Rakovac
Digital Marketing Manager u Cherry Marketing Solutions
Više od 10 godina se bavi digitalnim marketingom, a njena polja interesovanja su Google Ads i SEO. Od porodične firme, preko predavača na obukama internet marketinga i Bit Media, danas svoju karijeru gradi u Cherry Marketing Solutions.

Vaše mišljenje nam je važno