063 11 99 100

97 zanimljivih činjenica o društvenim mrežama

97 zanimljivih činjenica o društvenim mrežama

Pokušaćemo kroz blog da vam pružimo korisne informacije o digitalnom marketingu i zato isti započinjemo sa 97 statističkih podataka o društvenim mrežama i platformama, koliko ljudi ih koriste i na koji način.

Potrebno je prilagoditi se svim novim marketingškim kanalima, strateški ulagati u nove tehnologije i biti konkurentan na globalnoj sceni. Danas pet najtraženijih poslova u svetu, pre samo 10 godina nisu ni postojala, što je pravi pokazatelj brzine promena.

Mogućnost predviđanja potražnje kupaca i tržišnih trendova će u budućnosti biti od vitalnog značaja za svaku kompaniju. Posebno danas, kada korisnici lako i brzo putem društvnih mreža mogu izraziti bilo kakvo nezadovoljstvo.

Upotreba društvenih mreža je samo jedan od metoda pribiližavanja potrošačima, dolaska do njihovih mišljenja, stavova i ideja, koje bi kasnije bile korišćene u donošenju pravilnih poslovnih i marketinških odluka.

Nadamo se da će ovaj članak biti koristan svima koji grade karijeru u digitalnom marketingu, studentima, ali i iskusnim marketarima. Takođe, se nadamo da će brendovima značiti statistički podaci jer im mogu pomoći da budu informisaniji, da definišu strategiju i dođu do svojih potrošača.

Statistika društvenih mreža

Broj korisnika

Poslovna statistika društvenih mreža

Statistika videa na društvenim mrežama

Statistika sadržaja (content-a)

Google statistika

Facebook statistika

YouTube statistika

Twitter statistika

Instagram statistika

LinkedIn statistika

Nadamo se da će vam ova zanimljiva statistika značiti ili inspirisati Vas da pokrenete Vaš kanal komunikacije. Pozdrav do sledećeg bloga i narednog ponedeljka 😉

Pozivamo sve one koji imaju još neka saznanja na pomenutu temu, da mi pošalju email ili da prokomentarišu članak kako bi mogli da dopunim objavljene podatke ili ažuriramo zastarele.

Bojan Krstić on BehanceBojan Krstić on EmailBojan Krstić on FacebookBojan Krstić on InstagramBojan Krstić on Linkedin
Bojan Krstić
Full Stack Digital Marketar u Bit Media Digital Advertising doo
Više od 18 godina iskustva u Internet marketingu je omogućilo da postane stručnjak u mnogim oblastima digitalnog marketinga. Kada bi hteli da opišemo njegovo zanimanje u jednoj tituli to bi bilo Full Stack Digital Marketar. Jedan o vlasnika digitalne marketing agencije Bit Media Digital Advertising.

Vaše mišljenje nam je važno